Legenda fotbalului italian, Luca Toni, şi-a anunţat retragerea din fotbal



07 декабря 2015
Foto: betfect.com

Luca Toni, coechipierului lui Artur Ioniţă de la Hellas Verona, îşi va pune ghetele în cui la sfârşitul acestui sezon. 

Luca Toni a făcut anunţul despre retragerea sa din fotbal după partida cu Empoli din Campionatul Italiei. Atacantul lui Hellas Verona susţine că a venit timpul să-şi încheie cariera, deoarece nu mai poate continua la cel mai înalt nivel.

"Am mulţi ani de când joc fotbal. Vor fi peste 20 de ani, dar cred că a venit timpul să mă opresc. Sper să mă retrag sărbătorind menţinerea echipei în prima ligă. Nu va fi deloc uşor, dar trebuie să dăm tot ce avem mai bun, deoarece au mai rămas multe meciuri de disputat. Sper să avem parte de o revenire spectaculoasă", a spus Luca. 

Luca Toni a marcat un singur gol în acest sezon, iar echipa sa are parte de o evoluţie dezastruoasă. După 15 etape, Hellas Verona se află pe ultimul loc în clasament, cu doar şase puncte.

Luca Toni şi-a început cariera în 1994, la Modena, iar după ce a jucat la alte şapte cluburi a fost transferat de Fiorentina pentru 10 milioane de euro.

În două sezoane, atacantul italian a marcat 47 de goluri şi a fost cumpărat în 2007 de Bayern Munchen pentru 11 milioane de euro. Cu gruparea bavareză, Toni a cucerit titlul, Cupa şi Supercupa Germaniei.

Din 2013, acesta evoluează la Hellas Verona, iar în sezonul trecut a înscris de 22 de ori şi a devenit cel mai în vârstă golgheter din istoria Serie A.

Cu Naţionala Italiei, Luca Toni a devenit campion mondial în 2006.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑