Ucraina a fost obligată să joace pe teren neutru în Cupa Davis



014 августа 2014

 

Federaţia internaţională de tenis a decis ca întâlnirea dintre echipele Ucrainei şi Belgiei, din cadrul barajului pentru Grupa Mondială a Cupei Davis să fie mutată într-o altă ţară. Partida ar fi trebui să se dispute la Kiev, luna viitoare.

Comitetul Cupei Davis al Federaţiei Internaţionale de tenis anunţase iniţial că partida dintre Ucraina şi Belgia va avea loc la Kiev, între 12 şi 14 septembrie, în ciuda situaţiei tensionate din ţara vecină.

În urma apelului înaintat de Federaţia Belgiană de Tenis, Comitetul Cupei Davis al Federaţiei Internaţionale de Tenis a hotărât însă ca întâlnirea să se dispute pe teren neutru, din cauza temerilor legate de securitatea jucătorilor.

Ucraina are acum ocazia să aleagă locul de disputare al confruntării cu Belgia, decisivă pentru participarea în Grupa Mondială a viitoarei ediţii din Cupa Davis. Dacă ucrainenii nu se vor decide în scurt timp, oraşul-gazdă va fi ales de forul internaţional.

Belgia are nevoie de victorie pentru a-şi menţine locul în Grupa Mondială, în timp ce Ucraina speră să ajungă pentru prima oară în eşalonul de elită al Cupei Davis.

Comitetul director al ITF a respins, totodată, apelul Israelului împotriva deciziei Comitetului Cupei Davis de a nu permite disputarea pe teren propriu a întâlnirii cu Argentina, tot din motive de securitate.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑