San Lorenzo este noua deţinătoare a Copei Libertadores



015 августа 2014

 

San Lorenzo este noua deţinătoare a Copei Libertadores! Formaţia argentiniană a cucerit pentru prima dată acest trofeu după ce a învins în finala gruparea Nacional din Paraguay cu scorul general de 2-1.

San Lorenzo a cucerit pentru prima oară în istoria sa de 106 ani cea mai importantă competiţie a cluburilor de fotbal din America de Sud - Copa Libertadores.

Formaţia argentiniană a câştigat trofeul după ce a învins pe teren propriu, cu 1-0, formaţia din Paraguay, Nacional Asuncion, în manşa secundă a finalei, disputată în faţa a 48.000 de spectatori. Singurul gol al meciului a fost marcat de Nestor Ortigoza, care a transformat o lovitură de la 11 m în minutul 36.

În meciul tur, disputat săptămâna trecută la Asuncion, cele două formaţii terminaseră la egalitate, scor 1-1.

Succesul obţinut de San Lorenzo a adus Argentinei al 23-lea titlu în Copa Libertadores, un record pentru această competiţie, a cărei primă ediţie s-a disputat în 1960. Este pentru prima oară în ultimii cinci ani când trofeul nu a revenit unui club brazilian.

În urma acestui succes San Lorenzo şi-a asigurat participarea la Campionatul Mondial al Cluburilor, în luna decembrie, în Maroc, alături de Real Madrid, Cruz Azul, Auckland City, Moghreb Tetouan și câștigătoarele competițiilor continentale din Asia și Africa.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑