"Manuel Neuer - cel mai bun fotbalist al planetei". Cine a votat pentru portarul german la sondajul FIFA




Cel mai bun fotbalist al planetei este portarul german Manuel Neuer. Cel putin asa considera selectionerul Moldovei Alexandru Curteyan si capitanul Alexandru Epureanu. Potrivit Federatiei Moldovenesti de fotbal cei doi au participat la sondajul FIFA si au ales la fel.


La sfarsitul fiecarui an, FIFA organizeaza un voting, prin care este stabilit detinatorul Balonului de Aur. Antrenorii, capitanii tuturor echipelor nationale, dar si jurnalistii participa si voteaza pentru favoritii lor. Fiecare are dreptul sa numeasca cate 3 candidati. Astfel, selectionerul Alexandru Curteyan si capitanul Moldovei, Alexandru Epureanu considera ca trofeul celui mai bun jucator al anului trebuie sa mearga spre un membru al campioanei mondiale, Germania. Ambii l-au ales pe portarul Manuel Neuer, fotbalistul clubului Bayern Munchen.

 

Curteyan i-a mai inclus in top 3 pe olandezul Arjen Robben, care joaca tot la Bayern, si pe argentinianul Lionel Messi, de la FC Barcelona. Alexandru Epureanu a mers pe mana fotbalistilor lui Bayern si i-a clasat pe locurile 2 si 3 pe germanul Thomas Muller si  olandezul Robben. 

 

Totodata, selectionerul si capitanul Moldovei au votat antrenorul anului. Si aici alegerile celor doi au fost similare. Ambii l-au ales pe tehnicianul Germaniei Joachim Low. Balonul de Aur FIFA, dar si alte premii, cum sunt jucatoarea anului, antrenorul anului in fotbalul masculin, dar si cel feminin, vor fi decernate pe 12 ianuarie 2015, la Zurich. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: Manuel Neuer, alexandru epureanu, fifa,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑