Mourinho a început fotbalul la Rio Ave, adversara de joi a Stelei din Europa League



021 октября 2014

Jose Mourinho este de ani buni unul dintre cei mai apreciați antrenori din lume.

Acum la Chelsea, portughezul a impresionat pentru prima dată în urmă cu 10 ani, când a reușit să producă marea surpriză în UEFA Champions League, trofeu pe care l-a cucerit cu Porto, după o finală cu Monaco la Gelsenkirchen, pe care a câștigat-o cu scorul de 3-0.

Puțini sunt însă cei care știu amănunte în legătura cu cariera de fotbalist a lui Mourinho, care s-a încheiat la numai 24 de ani. Prima echipă a celebrului Jose a fost chiar Rio Ave, echipă pe care Steaua o va întâlni joi seara, în grupele UEFA Europa League.

Jose Mourinho a evoluat pentru formația din Portugalia între 1980 și 1982, înainte să plece la Belenenses. La Rio Ave, unde a bifat 16 meciuri, actualul tehnician al lui Chelsea a fost pregătit chiar de tatăl său, Jose Mourinho Felix, care a fost antrenorul acestei formații în două rânduri (1981-1982, respectiv 1983-1984).

Fostul om de pe banca lui Real Madrid nu a izbutit însă să devină un jucător cu adevărat valoros, iar în urmă cu 14 ani a debutat în meseria de antrenor, la Benfica, câștigând până în prezent o serie de trofee importante, precum UEFA Champions League, Primera Division, Premier League și Serie A.

Mai jos puteți urmări un video de colecție cu fotbalistul Jose Mourinho, din perioada în care acesta juca pentru Rio Ave 

Jose Mourinho: "Mama m-a înscris la o școală de business, dar nu asta era menirea mea. Am renunțat imediat și m-am orientat către antrenorat".

Steaua - Rio Ave este ÎN DIRECT la Digi Sport 1, joi, de la ora 20:00. Fazele video sunt ÎN TIMP REAL pe digisport.ro și m.digisport.ro!

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑