Odegaard a jucat pentru prima oară la Real Madrid. Este cel mai tânăr debutant din istoria clubului



 

**VIDEO** Odegaard a jucat pentru prima oară la Real Madrid. Este cel mai tânăr debutant din istoria clubului

Martin Odegaard a devenit cel mai tânăr jucător care a debutat pentru Real Madrid în La Liga. În ultimul meci al sezonului, câştigat cu 7-3 în faţa lui Getafe, mijlocaşul norvegian a intrat pe teren în minutul 58, înlocuindu-l chiar pe Cristiano Ronaldo.

Transferat de gruparea din capitala Spaniei la începutul acestui an, Odegaard nu a apucat să debuteze în tricoul blanco, evoluând doar la echipa secundă a clubului. Asta deşi se putea lăuda cu faptul că este cel mai tânăr fotbalist care a jucat în preliminariile Euro 2016 (15 ani şi 300 de zile) şi cel mai tânăr titular în calificările pentru Campionatul European (16 ani şi 101 zile).

Sâmbătă, pe Santiago Bernabeu, internaţionalul norvegian a bifat un nou record de precocitate. În minutul 58 al partidei cu Getafe, l-a înlocuit pe Cristiano Ronaldo, autorul unui hat-trick cu care şi-a asigurat al treilea titlu de golgheter în Spania, şi a devenit cel mai tânăr debutant din istoria lui Real Madrid în La Liga, la 16 ani şi 157 de zile.

Precedentul record îi aparţinea lui Sebastian Losada, care, în 1984, debuta la 17 ani şi 6 zile, iar locul 3 în această ierarhie este ocupat de Alberto Rivera (17 ani şi 111 zile), acesta reuşind să înscrie la debut şi fiind şi în prezent cel mai tânăr marcator al Realului în campionat.

"Am fost puţin emoţionat să joc în faţa unui număr atât de mare de oameni, dar am încercat să mă bucur de acest moment. Este o zi specială pentru mine. Sunt mândru şi foarte fericit. M-am simţit cu adevărat bine în primul meu sezon aici", a declarat Odegaard, la finalul întâlnirii.

Pe teren, norvegianul nu a arătat emoţiile pe care a recunoscut că le-a avut, terminând primele minute jucate la Real Madrid cu un procentaj al paselor reuşite de 100%.

></p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑