Ce adeversari și-ar dori Iordănescu în calificările pentru CM 2018. "Ar fi grupa perfectă"



 

**VIDEO** Ce adeversari și-ar dori Iordănescu în calificările pentru CM 2018.

România a urcat pe locul 8 în clasamentul FIFA și va fi cap de serie la tragerea la sorți a preliminariilor pentru CM 2018. Delegația tricoloră a părăsit țara în această dimineață cu destinația St. Petersburg.

Selecționerul Anghel Iordănescu a dezvăluit care ar fi grupa ideală pentru "tricolori", însă e convins că România nu va fi atât de norocoasă la tragerea la sorți de la Palatul Konstantin.

"Am făcut câteva calcule, am câteva echipe cu care n-aș vrea să cădem în grupă. O grupă care am analizat-o ar fi una cu România, Slovacia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Moldova și San Marino. Aceasta ar fi o grupă pe care eu o consider perfectă. Cu siguranță nu vom cadea în aceasta grupă așa ca n-are rost sa mai fac calcule, să mai fac socoteli. Echipa noastră națională trebuie să se califice și la CE din Franța, și la CM din 2018" a declarat selecționerul înainte de a decola spre Rusia.

Iordănescu a recunoscut că echipa noastră națională nu merită poziția pe care se află în clasamentul FIFA însă trebuie să profite de contextul favorabil.

"Am văzut că toata lumea a pledat și a comentat că echipa noastră națională se află pe locul 8 în lume. Nu cred că vom ajunge pe 7. Oricum am depășit cu mult posibilitățile din fotbalul nostru intern. Trebuie să recunoaștem că a fost și un context favorabil. Personal, dacă îmi amintesc bine, am preluat echipa națională pe locul 21. În orice moment echipa noastră națională poate pierde două meciuri din grupă și periclităm și calificarea, sau începem să tremurăm pentru calificarea din 2016" a adăugat selecționerul.

Chiar dacă România are șanse mari să ajungă pe locul 7 în ierarhia mondială, viitorul nu arătă prea bine pentru prima reprezentativă. Numărul formațiilor din Liga 1 s-a micoșorat, la fel și aria de selecție. Mai mult decât atât, Steaua, echipa care dădea cei mai mulți jucători la națională a început să se bazeze pe jucători străini.

"Dacă altă dată aveam 7-8-9 jucători de la Steaua în lotul echipei noastre naționale, în momentul de față cu noua politică a clubului, cu noua strategie a patronului, nu știu dacă vom putea convoca mai mult de 4-5 fotbaliști, prin prisma transferurilor care le-a făcut, în sensul că sunt foarte mulți jucători străini în primul 11 al Stelei" a încheiat selecționerul.

Iată componenţa celor şase urne valorice, stabilite pe baza clasamentului FIFA din luna iulie:

Urna 1: Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, ROMÂNIA, Anglia, Ţara Galilor, Spania, Croaţia

Urna 2: Slovacia, Austria, Italia, Elveţia, Cehia, Franţa, Islanda, Danemarca, Bosnia-Herţegovina

Urna 3: Ucraina, Scoţia, Polonia, Ungaria, Suedia, Albania, Irlanda de Nord, Serbia, Grecia

Urna 4: Turcia, Slovenia, Israel, Irlanda, Norvegia, Bulgaria, Feroe, Muntenegru, Estonia

Urna 5: Cipru, Letonia, Armenia, Finlanda, Belarus, Macedonia, Azerbaidjan, Lituania, Moldova

Urna 6: Kazahstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgia, Malta, San Marino, Andorra

Preliminariile Cupei Mondiale din 2018 vor începe în septembrie 2016 şi se vor încheia în noiembrie 2017.Partidele vor fi transmise ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑