Astra anunță că poate juca în cupele europene! Cât au plătit giurgiuvenii pentru a obține licența



 

**VIDEO** Astra anunță că poate juca în cupele europene! Cât au plătit giurgiuvenii pentru a obține licența

Finanţatorul Astrei, Ioan Niculae, vrea ca giurgiuvenii să joace din nou în UEFA Europa League, mai ales că oficialii anunţă că echipa a primit licenţa pentru sezonul viitor. La vară însă, clubul va renunţa la jucătorii cu salarii mari.

Giurgiuvenii au anunțat că au primit răspuns favorabil din partea Comisiei de Apel pentru a putea participa în cupele europene și în sezonul viitor.

Prima instanță refuzase acest drept vicecampioanei din 2014, pe motiv că nu a îndeplinit criteriul financiar.

"Pentru noi, meciurile rămase sunt, poate, cele mai importante din istoria acestui club. Este oligatoriu să ne atingem obiectivul, adică un loc de cupe europene.", a spus Dorinel Munteanu, antrenorul vicecampioanei din sezonul trecut.

"În decembrie, când am primit o informare de la UEFA prin care ni se spunea că dacă nu plătim datoriile până la 1 ianuarie vom fi excluși 3 ani de zile, toată lumea a sărit la gâtul Astrei. Domnul Niculae a făcut eforturi deosebite și a plătit aproape două milioane de euro în ianuarie pentru ca licența UEFA să poată fi obținută.", a spus și Costel Lazăr, directorul sportiv al giurgiuvenilor.

"După un sezon în care a realizat maximul din punct de vedere al parcursului european, până acum, participând în grupele Europa League, clubul Astra poate spera într-o performanţă pe plan european şi în sezonul viitor!

Asta pentru că, în şedinţa de vineri a Comisiei de Apel pentru acordarea Licenţei, clubul Astra a primit licenţa pentru a evolua în Europa!

Speranţele într-un răspuns pozitiv al acestei instanţe au fost justificate, „Apelul” confirmând că Astra poate juca în competiţiile UEFA, decizia fiind luată de membrii comisiei „în unanimitate”!".

Astra pregătește o remaniere a lotului la finalul sezonului și e gata să renunțe la vedetele echipei din cauza salariilor mari. Silviu Lung junior este pe lista celor care au undă verde la transferuri.

"Sunt unii jucători la final de contract și fiecare dintre ei își dorește să obțină un contract mai bun, politica noastra va fi schimbată total vizavi de contractele foarte mari. După cum știți, la fiscalitatea din România este imposibil să aduci un jucător la un contract de 15.000 de euro pe lună și să plătești impozite și taxe.", a adăugat Costel Lazăr.

"Nu știu de oferte pentru Silviu Lung. Cred că potențialul lui este peste Steaua acum. Pentru el și pentru jucători ca el e important să facă totul pentru acest club și pentru noi ar fi pozitiv dacă Silviu Lung ar pleca la o echipă mai bună sau în străinătate. Trebuie să-l respectăm pentru ce a făcut, dar în aceste 7 etape să fie cu gândul la Astra.", a precizat și Dorinel Munteanu.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport



Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑