Qatarul îşi face loc spre Formula 1. Autorităţile de la Doha negociază un contract record



Foto: formula1blog.com

Şeicii din Qatar sunt gata să investească 78 milioane de dolari în fiecare an pentru a găzdui un Mare Premiu. Qatar-ul, gazda Campionatului Mondial de fotbal din 2022 şi a altor competiţii internaţionale de cel mai înalt nivel, precum atletism, înot sau handbal, intenţionează să se implice şi în sporturile cu motor.

Presa internaţională a scris că autorităţile de la Doha au demarat deja discuţiile cu şeful Formulei 1, Bernie Ecclestone, despre posibilitatea de a găzdui o cursă de Formula 1, începând din 2017.

Dacă propunerea va fi acceptată de Ecclestone, acesta ar fi al treilea Mare Premiu de Formula 1 organizat în Orientul Mijlociu, după cele din Bahrain şi Emiratele Arabe Unite, asigurând totodată un contract record pentru "Marele Circ".

Ziariştii britanici precizează că şeicii din Qatar sunt dispuşi să investească suma record de 78 milioane dolari pe an, în următorii 10 ani, pentru organizarea unui Mare Premiu de Formula 1.

În prezent, recordul este deţinut de Abu Dhabi. Organizatorii din Emirate plătesc anual 72,5 milioane dolari pentru ca fanii automobilismului din statul asiatic să-i vadă pe viu pe Lewis Hamilton sau Sebastian Vettel.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑