Moldovan, director onorific al Academiei lui Atletico la București: "E o zi importantă pentru fotbalul nostru"



 

**VIDEO** Moldovan, director onorific al Academiei lui Atletico la București:

Antrenorul rapidist Viorel Moldovan a dat o mână de ajutor la parteneriatul pentru înfiinţarea Academiei Atletico Madrid la Bucureşti, prin referinţele date clubului spaniol asupra Regal Sport Club, care are numai 3 ani de activitate în formarea tinerilor jucători.

Fostul component al Generației de Aur este și ultimul marcator al României la un Campionat Mondial, cu golul înscris contra Tunisiei, în al treilea meci din grupe la ediția din 1998, desfășurată în Franța.

"Eu cred că este o zi foarte importantă pentru fotbalul românesc, dar şi pentru sportul românesc. E un lucru extraordinar ca o echipă precum Atletico Madrid să vină şi să facă un parteneriat aici în România, să deschidă o academie, care fără îndoială va fi benefică pentru viitorul fotbalului românesc. Avem numai de învăţat de la fotbalul spaniol şi de la fotbalul occidental, în general, este o oportunitate enormă că Atletico a venit pentru acest parteneriat. Am o colaborare de mai mult timp cu Regal Sport Club, foarte corectă, foarte interesantă, le-am recomandat celor de la Atletico Madrid să facă acest parteneriat, ţinând cont de seriozitatea şi pasiunea pe care o pun în activitatea lor. Atletico Madrid nu venea în România să se asocieze cu oricine. Am reuşit să fac acest contact şi să găsim acest echilibru pentru a face cât mai multe lucruri frumoase împreună. Voi fi lângă ei şi dacă vor apela la mine voi răspunde pozitiv.", a declarat Viorel Moldovan.

Fostul internaţional a discutat și despre actuala ediție a Campionatului Mondial, de unde nu au lipsit spectacolul și surprizele de proporții. Germania este favorita lui Moldovan, care este ultimul marcator român la un Campionat Mondial, cu golul din meciul cu Tunisia (1-1), ultimul din Grupa G de la turneul final din 1998, găzduit și câștigat de Franța. Atunci, tricolorii s-au calificat în optimile de finală, de unde au fost eliminați de Croația, scor 1-0 (gol Davor Suker, din penalty).

"Multe echipe considerate favorite la câştigarea Campionatului Mondial nu au reuşit să treacă de faza grupelor. Ăsta e fotbalul, dar de asta e aşa de frumos. Consider că avem un Campionat Mondial de excepţie, spectaculos, cu multe surprize, mă bucură acest lucru, mă bucură că văd fotbal de calitate, fotbal ofensiv, cu multe goluri, ceea ce îmi place şi sper să câştige în cele din urmă o echipă europeană. Trebuie să ţinem blazonul sus cu echipele care au mai rămas acolo. Germania este favorita mea tot timpul şi am mare încredere că va ajunge să dispute finala şi s-o câştige. Nu va fi uşor, Brazilia are toată logistica necesară pentru a juca finala, are un lot valoros, suporterii de partea sa, şi acel procent pentru gazde din partea arbitrajului.", a adăugat fostul atacant al echipei naționale a României.


Agrepres

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑