Veste proastă pentru fani. Kobe Bryant şi-a anunţat retragerea din sportul profesionist



Foto: forbes.com

Legenda echipei Los Angeles Lakers, Kobe Bryant şi-a anunţat retragerea din sportul profesionist. Sezonul actual al ligii nord-americane de baschet va fi ultimul pentru jucătorul de 37 de ani. 

Kobe Bryant și-a anunțat retragerea din activitate prin intermediul unei poezii compuse de baschetbalistul american. În poezia intitulată "Dragă baschet", Kobe Bryant își povestește cariera și spune că este ultimul sezon în care va mai juca, începând numărătoarea inversă.

După ultima înfrângere din liga nord-americană de baschet, în faţa lui Indiana Pacers, scor 107-103, Bryant a explicat motivul deciziei sale.

"Trebuia să accept faptul că nu mai vreau să mai continui şi sunt ok cu acest lucru. Atunci când mi-am dat seama de acest lucru, nu mi-a rămas decât să fac acest anunţ public. De ce nu ar fi trebuit să o fac? Dau jos o greutate mare de pe umerii mei şi ai altor oameni. Este decizia corectă", a declarat sportivul.

Kobe Bryant se află la al 20-lea sezon în liga nord-americană de baschet. În tot acest timp, el a evoluat doar la formația Los Angeles Lakers. Alături de această echipă, supranumit Black Mamba, Bryant a câştigat de cinci ori titlul şi a fost desemnat, în 2008, cel mai bun jucător al stagiunii.

Liderul lui Los Angeles Lakers este unul dintre cei mai bine plătiţi baschetbalişti, el având un salariu anual de aproximativ 25 de milioane de dolari.

Totodată, americanul de 37 de ani a fost selecţionat de 17 ori pentru All Star Game şi a fost ales de patru ori cel mai bun jucător din meciul vedetelor.

În acelaşi timp, Kobe Bryant este al treilea cel mai bun marcator din istoria ligii nord-americane de baschet, cu 32.683 de puncte înscrise, după Kareem Abdul-Jabbar şi Karl Malone.

Cu naţionala Statelor Unite ale Americii, Bryant a devenit de două ori campion olimpic.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑