PSG a câştigat Cupa Franţei. Golul lui Cavani a decis finala cu Auxerre



 

**VIDEO** PSG a câştigat Cupa Franţei. Golul lui Cavani a decis finala cu Auxerre

Paris St. Germain îşi confirmă statutul de principală forţă în fotbalul francez. Echipa lui Laurent Blanc s-a impus cu 1-0 în faţa divizionarei secunde Auxerre şi a cucerit Cupa Franţei pentru a noua oară în istoria sa şi pentru prima oară din 2010.

Prin acest succes, gruparea de pe Parc des Princes devine prima echipă din Franţa care câştigă în acelaşi sezon Supercupa, Cupa Ligii, titlul în Ligue 1 şi Cupa Franţei.

Eroul ultimului act a fost uruguayanul Edinson Cavani. Deşi toată lumea îl aştepta pe Zlatan Ibrahimovic, care avea o şansă bună de a se apropia de recordul de goluri pentru PSG, deţinut de portughezul Pauleta, cu 109, fostul atacant de la Napoli a răspuns încă o dată numeroşilor săi critici şi a semnat unica reuşită a partidei, în minutul 65.

VIDEO: Golul marcat de Cavani 

A fost cel de-al 31-lea gol marcat de sud-american într-un sezon totuşi dificil, relaţia sa cu antrenorul Laurent Blanc nefiind cea mai bună, din cauza faptului că tehnicianul campioanei Franţei i-a oferit lui Cavani puţine oportunităţi de a evolua pe poziţia sa favorită, aceea de atacant central. PSG se află la al patrulea trofeu în acest sezon, o confirmare a hegemoniei pe care echipa din capitală o exercită în Franţa.

Parizienii au deschis stagiunea cu victoria din Supercupa Franţei împotriva lui Guingamp (2-0), apoi şi-au trecut în palmares Cupa Ligii, după o victorie categorică în faţa corsicanilor de la Bastia (4-0), au câşigat al treilea titlu consecutiv, în ciuda unei prime jumătăţi de campionat dificilă, iar acum au cucerit şi Cupa Franţei.

De altfel, Cupa Franţei era singurul trofeu intern care lipsea din vitrina lui Paris Saint-Germain după trecerea acestei grupări în proprietatea unui fond de investiţii din Qatar, în 2010.

Totodată, este pentru prima oară în istoria fotbalului din Hexagon când o echipă campioană a Franţei reuşeşte să câştige şi celelalte două trofee interne.

Auxerre: Leon - Aguilar, Puygrenier, Fontaine, Djellabi - Ait-Ben-Idir, Mulumba (Vincent 86) - Berthier (Nabab 80), Sammaritano, Baby (Viale 82) - Diarra

Antrenor: J. Vannuchi

PSG: Douchez - van der Wiel, Thiago Silva, Luiz, Maxwell - Verratti, Thiago Motta, Matuidi - Lucas (Lavezzi 73), Ibrahimovic, Cavani

Antrenor: L. Blanc

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑