Ion Marin, sfat pentru Reghecampf: ”Să aibă grijă la ce face, la tonul cu care vorbește, este altă religie acolo!”



 

**VIDEO** Ion Marin, sfat pentru Reghecampf: ”Să aibă grijă la ce face, la tonul cu care vorbește, este altă religie acolo!”

Ion Marin crede că Laurențiu Reghecampf a ajuns într-un moment foarte bun la Al Hilal, despre care spune că este cel mai tare club din Arabia Saudită, dar că adaptarea la lumea arabă este dificilă.

Ion Marin (59 de ani) a traversat, în ultimele două sezoane, cea mai bună perioadă din cariera sa de antrenor. A luat trei trofee și a avut un bilanț foarte bun cu Al-Kuwait. În primul sezon a câștigat campionatul.

Pe lângă câștigarea titlului, ”Săpăligă” a cucerit în două rânduri și Cupa AFC, un fel de echivalent al Europa League (2012 și 2013). Ion Marin s-a despărțit în aprilie de cei de la Al-Kuwait, dar este decis să-și continue cariera tot în zona arabă.

Până atunci, Ion Marin a acceptat invitația Digi Sport de a vorbi pe seama noii aventuri a lui Laurențiu Reghecampf la Al Hilal.

”Ofertele sunt foarte bune, chiar și pentru Reghe, despre care nu poți spune că n-a câștigat bine în România, la Steaua. Până la urmă, este o altă provocare, dar și o ofertă financiară de nerefuzat.

Apoi, trebuie menționat faptul că el va prinde Al Hilal într-un moment foarte bun. Echipa Regelui și cea mai tare din Arabia Saudită vrea să ia tot anul acesta. Așa că este un moment foarte bun pentru că va transfera jucători de mare valoare.

Șeicii sunt gata să dea 30.000.000 - 40.000.000 de dolari pe un jucător, dacă acesta este util și poate ajuta echipa. Eu cred că Hilal are un buget estimat undeva între 100.000.000 și 200.000.000 de dolari”, a spus Ion Marin pentru Digi Sport.

Fostul antrenor al roș-albilor a explicat însă unde va întâmpina probleme Reghecampf și al său staff. ”La adaptare este o problemă. Tot grupul tehnic trebuie să fie atent la tot ceea ce lucrează, la cum lucrează, cum vorbesc, la tonul pe care-l folosesc. Toate aceste detalii sunt extrem de importante.

Vor întâlni reguli noi, o religie aparte, pe care trebuie s-o respecți. Spre exemplu, în timpul antrenamentului, jucătorii te lasă și se duc să se roage, apoi se întorc și continuă treaba.

În plus, e perioada Ramadanului în care nu poți face câte antrenamente vrei. Jucătorii nu mănâncă decât după apusul soarelui, apoi mai trebuie să aștepți trei-patru ore pentru a aștepta să faci un antrenament.

Așa că te apuci la 11:00 - 12:00 noaptea de treabă, plus că trebuie să concentrezi totul într-un timp foarte scurt”, a conchis Ion Marin pentru Digi Sport.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑