Deaconu explică greșelile arbitrilor. Podiumul Ligii 1 fără erori: Astra lider!



 

**VIDEO** Deaconu explică greșelile arbitrilor. Podiumul Ligii 1 fără erori: Astra lider!

Erorile lui Radu Petrescu de la meciul Petrolul - Dinamo, scor 2-2 (VIDEO AICI), au readus în atenția tuturor problemele mari ale arbitrajului românesc.

În direct la Digi Sport Special, președintele CCA, Alexandru Deaconu, a încercat să explice greșelile din ultimul timp, dar și delegarea lui Petrescu de la Ploiești, meci care a declanșat un întreg scandal în tabăra roș-albilor.

"Noi am luat măsuri împotriva tuturor arbitrilor care au comis erori importante. Am avut niște principii și le-am respectat întocmai. S-au jucat 60 de meciuri în a doua parte a sezonului, iar dacă scoatem din context Petrolul - Dinamo, sigur că e foarte mult de discutat.

Nu ar trebui să uităm 55 de meciuri în care performanțele arbitrilor au fost bune. Avem o situație și cu Balaj, care e accidentat, nu se simte bine. Numărul arbitrilor scade dramatic pentru meciuririle tari, e o situație dificilă, se acumulează oboseală, așa cum se întâmplă și în cazul jucătorilor", a spus Deaconu la emisiunea moderată de Vali Moraru.

Șeful CCA susține că nu are la dispoziție deocamdată suficient de mulți arbitri valoroși, însă dă asigurări că va lua măsuri radicale dacă se va dovedi faptul că erorile acestora sunt rău intenționate.

"Avem și noi o strategie, ne uităm ce se poate întâmpla în perspectivă, vrem să găsim cele mai bune soluții la cele mai importante meciuri. Radu Petrescu venea după o perioadă foarte bună, a avut o semifinală de Champions League la Youth League, așteptările noastre erau pentru o performanță bună.

La Vaslui și Chiajna am delegat unii dintre cei mai buni arbitri din România, au fost meciuri foarte importante. Noi putem să-i pregătim până când intră pe teren, apoi ei au greșit, ce putem să comentăm? Sunt foarte multe legende și comentarii, importante sunt faptele. Oricine poate să acuze, important e să avem fapte și argumente. Dacă le vom avea, atunci îi dăm afară și apoi autoritățile statului să-și facă treaba", a mai afirmat Deaconu.

Acesta a vorbit și despre rolul arbitrilor adiționali în partidele din Liga 1: "Rolul arbitrilor adiționali este unul preventiv, nu mai sunt îmbrânceli și abateri la loviturile libere. Este un început de drum, sunt arbitri tineri, care vin de la liga a doua și trebuie să acumuleze experiență".

Digi Sport Special a alcătuit și un clasament al Ligii 1 fără erorile de arbitraj. Steaua nu mai este lider și ar fi întrecută de Astra, în timp ce Petrolul ar fi tot pe poziția a treia.

Deși a acuzat dur arbitrajul de la Ploiești, Dinamo a fost avantajată în această ediție de campionat, iar în loc de locul 4, echipa lui Stoican ar fi doar pe 6, fără greșelile comise de arbitri.

Aproape scăpată de retrogradare, FC Botoșani ar ocupa doar locul 15, cu 28 de puncte.

></p><p> </p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑