Valcke despre pregătirile pentru Mondialul de fotbal din Brazilia: Suntem într-o cursă contra cronometru



Foto: www.stiridesport.ro

Deşi au rămas mai puţin de trei luni până va începe Mondialul de fotbal din Brazilia, organizatorii evenimentului continuă să se confrunte cu mici dificultăţi, iar lucrările la stadioane nu sunt nici departe de a fi încheiate.

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a declarat că toţi cei implicaţi în acest proces sunt obligaţi să încheie lucrările de construcţie în termenul stabilit.  "Ne aflăm într-o cursă contra cronometru, dacă e să vorbim de lucrările care se desfăşoară la stadioanele pentru competiţia din această vară. Atât FIFA, dar şi cei din Comitetele de Organizare, Guvernul, inclusiv oraşele care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale, toţi trebuie să fim siguri că vom avea o infrastructură bună şi vom putea zice oaspeţilor 'Bine aţi venit la Mondial", a declarat acesta.

Arena din Manaus este singura care a fost inaugurată oficial, iar cele din Cuiaba, Sao Paulo şi Curitiba nu sunt încă gata pentru competiţia din această vară. Valcke a vorbit şi despre starea stadionului din Porto Alegre.

"În legătură cu stadionul din Porto Alegre, acolo nu există pavaj. Din această cauză nu putem amenaja sistemele pentru transmisiuni, nu ne putem permite să lasăm oamenii în astfel de condiţii. Vorbim de 140 de metri păstraţi de pavaj, ca să fie totul amenajat este nevoie de cel puţin două-trei luni pentru a pregăti totul, dar avem trei luni până va începe turneul final", a menţionat secretarul general FIFA.

Chiar dacă stadioanele vor fi finisate până la startul turneului, Valcke a declarat că FIFA va trebui să revadă programul disputării meciurilor de la Campionatul Mondial. Competiţia din Brazilia este programată în perioada 12 iunie - 13 iulie.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑