Floyd Mayweather e sigur: ”Muhammad Ali a fost o legendă, îl respect, dar eu am făcut mai mult pentru box”



Floyd Mayweather e sigur: ”Muhammad Ali a fost o legendă, îl respect, dar **eu am făcut mai mult pentru box”**

A mai rămas puţin peste o săptămână până la ”meciul secolului” în boxul mondial, aşa cum a fost catalogat de specialişti. Sâmbătă, 2 mai, este ziua cea mare, când Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao vor urca în ring pentru a decide, definitiv, cine e cel mai bun pugilist al planetei, din toate timpurile.

Istoria boxului începe şi se termină cu Mayweather. Cel puţin, aşa dă de înţeles pugilistul cu cele mai mari venituri în 2014 dintre toţi sportivii planetei. Autoproclamat ”cel mai bun din istorie”, americanul de 38 de ani are şi argumente de partea sa:

”Muhammad Ali a fost o legendă, am un respect foarte mare pentru el, precum şi pentru ceilalţi campioni din trecut. Însă eu mi-am dedicat întreaga mea viaţă acestui sport şi cred că am făcut mai mult pentru box decât Ali, fără să fiu lipsit de respect faţă de el.

Ali nu a câştigat titluri mondiale la categorii diferite, aşa cum am făcut eu. Sunt foarte greu de învins pentru oricine. Ştiu că voi fi criticat pentru afirmaţiile mele, însă chiar nu îmi pasă”, a spus Mayweather, care are titluri mondiale la 5 categorii de greutate.

Până şi statistica făcută de compuboxing e de partea lui Mayweather, care se laudă cu un palmares impecabil: 47 de victorii din tot atâtea meciuri şi cu victorii în faţa a peste 20 de campioni mondiali. În toate statisticile de specialitate, americanul ocupă primul loc în clasamentul ”pound for pound”.

Reţeta financiară va sparge tot ce a existat până acum în box: peste 400 de milioane de dolari va costa, cu totul, gala care va avea loc în ”mecca” boxului, MGM Grand, Las Vegas. Doar bursa de meci asigurară americanului este de 120 de milioane de dolari, în timp ce Pacquiao va primi 80 de milioane de dolari.

Mayweather a dezvăluit şi secretul succesului său:

”Sunt capabil să analizez psihologic un pugilist într-o clipă. Sunt în sport de mult timp şi pot citi limbajul trupului, ceea ce e în ochii sportivilor”, a spus Floyd Mayweather.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑