Iker Casillas a apărat un penalty în campionat după patru ani. Ancelotti: "A fost determinant"



013 декабря 2014

 

**VIDEO** Iker Casillas a apărat un penalty în campionat după patru ani. Ancelotti:

Iker Casillas a avut un rol determinant în victoria pe care Real Madrid a obţinut-o vineri împotriva Almeriei, scor 4-1, în primul meci al etapei a 15-a din La Liga.

Portarul liderului din Spania a apărat un penalty în minutul 62 al partidei, la scorul de 2-1 în favoarea echipei sale, şi i-a împiedicat pe andaluzi să egaleze pentru a doua oară.

Lovitura de pedeapsă a fost executată de Verza, cel care reuşise să egaleze pentru Almeria în finalul primei reprize, însă şutul mijlocaşului de 28 de ani nu a fost foarte bine plasat, iar Casillas a reuşit să respingă.

Este primul penalty apărat de goalkeeperul în vârstă de 33 de ani în La Liga după patru sezoane. Ultimul jucător care nu a reuşit să-l învingă pe Casillas de la 11 metri în campionat a fost Pinillos, de la Racing Santander, în martie 2011.

În toate competiţiile, ultima lovitură de pedepasă apărată de Casillas a fost într-o confruntare cu Bayern Munchen, în semifinalele UEFA Champions League din sezonul 2011/12.

În total, Iker Casillas a apărat 11 penalty-uri în La Liga, din acest punct de vedere aflându-se la egalitate cu fostul său coechipier Cesar Sanchez. În ultimii 20 de ani, doar trei portari din campionatul Spaniei au reuşit să apere mai multe lovituri de pedeapsă: Canizarez şi Diego Alves, ambii câte 13, şi Palop (12).

La finalul partidei cu Almeria, Carlo Ancelotti a recunoscut că intervenţia lui Casillas din minutul 62 a fost decisivă pentru soarta rezultatului final.

"Casillas a fost determinant. A apărat un penalty într-un moment important al meciului, apoi totul a devenit mai uşor", a spus tehnicianul italian, la finalul întâlnirii.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑