Atletul britanic Mo Farah a devenit noul campion european la atletism



015 августа 2014

 

Unul dintre cei mai buni atleţi britanici, Mo Farah a devenit noul campion european la atletism. El a cucerit medalia de aur la proba de 10 mii de metri. Un alt britanic, James Dasaolu s-a clasat pe primul loc la proba de 100 de metri.

Britanicul Mo Farah a câştigat pentru a doua oară în carieră medalia de aur la Campionatul European la proba de 10 mii de metri. La competiţia de la Zurich, Mo Farah l-a învins fără probleme pe compatriotul său, Andy Vernon, fiind mai rapid decât acesta cu 65 de sutimi.

Turcul Ali Kaya s-a clasat pe locul trei. Farah a cucerit titlul european la o lună după ce şi-a pierdut cunoştinţa în baia bazei sportive în care se antrena, în timpul unui cantonament.

Mo Farah este un specialist al probelor de 5 000 şi 10 000 de metri, fiind dublu campion olimpic şi triplu campion mondial.

Un alt britanic, James Dasaolu a câştigat aurul la proba de 100 de metri. El a fost cronometrat cu 10 secunde şi şase sutimi, fiind urmat de francezul Christophe Lemaitre şi de britanicul Harry Aikiness.

România a avut un sportiv în finala probei de 100 metri pentru prima dată în ultimii 20 de ani. Cătălin Câmpeanu, în vârstă de 29 de ani, s-a clasat pe locul şapte.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑