• 0

  Juniorii pleacă spre St. Petersburg

  Echipa națională de juniori sub 19 ani a Moldovei, la fotbal, a plecat spre Rusia, unde în orașul St. Petersburg va avea loc turneul memorial Valentin Granatkin. Подробности
 • 1
 • 3
 • 0
 • 4

  Cum a ajuns Epureanu fundaş?

  Actualul căpitan al naţionalei de fotbal a Moldovei, Alexandru Epureanu, are o poveste extrem de interesantă. El a început ca atacant, însă nu s-a descurcat foarte bine în avanposturi, mai ales că şuturile sale nu erau foarte bine calibrate, iar eficienţa scontată nu a apărut.

  Văzând că nu este locul potrivit ca om de careu, următoarea încercare a lui Epureanu a fost în compartimentul median, unde de asemenea nu a dat randament. Între mijlocaşi, Epureanu a părut în scurta sa carieră petrecută pe acest post, dezorientat şi fără orizont. 

  Omul care i-a marcat în mod pozitiv cariera a fost veteranul georgian Vaja Tarhnişvili, care, în perioada când îmbrăca tricoul Sheriff-ului, l-a reprofilat încă odată pe Epureanu. Vaja l-a luat în axul central defensiv, iar cei doi au format o apărare ermetică. Epureanu a început să crească de la meci la meci, iar degringolada de până atunci a dispărut ca prin farmec.

  Epureanu şi-a găsit locul potrivit şi a început să crească în valoare. A devenit fundaşul sigur, anticipativ, care conferă siguranţă tuturor coechipierilor. A tranzitat treptele carierei, a intrat în vizorul marilor cluburi din Rusia şi a devenit căpitanul Moldovei. Placă turnantă pentru cariera sa a fost, fără îndoială, perioada petrecută la Sheriff, sub bagheta colegului său mai experimentat, Tarhnişvili.

  Ca un făcut, ajuns acum la Anji Mahacikala, Epureanu a fost forţat de conjunctură să joace în Europa League, chiar împotriva echipei care l-a lansat ca apărător în fotbalul mare. Contra Sheriff-ului, Epureanu nu a rămas pe gazon decât 22 de minute, deoarece o accidentare l-a forţat să iasă intempestiv din teren. Coincidenţă sau poate doar o reglare de conturi a sorţii?
  Подробности
TV